Til forsidenVeddum.dk Find ord eller søg i index, nyt eller oversigtSøg Kontakt til veddum.dkKontakt

Til forsidenAvisAktiviteter

 

Foredrag, udstilling og fællesspisning

Veddum Lokalhistoriske Arkiv arrangerer i samarbejde med Veddum Sal fællesspisning, foredrag og udstilling til efteråret.

Hvornår:

Til efteråret

Hvor:

Kulturhuset Veddum Sal, Veddum Hovedgade 3, 9560 Hadsund

Beskrivelse:

Mandag den 27. april kl 18 skulle der være fællesspisning i Veddumsal med efterfølgende foredrag ved Poul Smedegaard fra Hornslet, der fortællerom modstandsbevægelsen i Danmark.

Lokalhistorisk forening har valgt at udsætte arrangementet til engang i efteråret.

Foredraget hedder: Fra Rosenholm til Ryvangen. Foredraget er delt op i 2 gange 45 min, med en kort pause med mulighed for at købe kaffe, øl og sodavand.

I tilknytning til arrangementet vil der være en udstilling om modstandsbevægelsen i den tidligere Hadsund kommune.

Prisen for fællesspisning er 50 kr. pr person. Foredraget er gratis.

Tilmelding: Veddum sal på tlf.: 40 52 69 96 eller Brugsen Veddum.

Fra Rosenholm til Ryvangen

I foråret 1943 begyndte den danske modstand mod Nazi-Tyskland at tage fart. I forlængelse af Hvidstengruppen dannedes Hornsletgruppen først på sommeren.

Modtagelsen af nedkastede containere og faldskærmsagenter muliggjorde den stigende sabotage. Da Gestapo satte jagten ind, kostede det fem mænd fra Hornslet livet. Den lille by på Djursland og dens spejdertrop kom til at spille en betydelig rolle. Hver gang tyskerne fik tag i byens modstandsbevægelse, greb nye borgere frihedsfaklen i tre på hinanden følgende modstandsbølger.

Historien om Hornsletgruppen spinder tråde til ledende modstandsfolk som Flemming Juncker og SOE-agenterne Ole Geisler og Jens Toldstrup. Vær beredt på en skæbnefortælling, der stadig synes nærværende.

Hjemmelavet pistol fra smeden i Veddum

Kommenter 04.09.2020