Til forsidenVeddum.dk Find ord eller søg i index, nyt eller oversigtSøg Kontakt til veddum.dkKontakt Om
Til forsiden / Avis / Debat

Hvad kan vi gøre for Brugsen?

Brugsen VeddumBåde den nye børnehave og vi andre har brug for Brugsen. Men Brugsen er ikke en selvfølge. Vi bliver nødt til at stå sammen om det lokale.

Vi kan, når vi vil, stå sammen om vores skole, børnehave, butikker og foreninger. Vi ved at tingene hænger sammen. Styrker vi den ene, styrker vi helheden.

Hvad kan vi gøre for at skabe ny optimisme om Brugsen? Vi kan jo starte med at se på, hvad andre har gjort, selv om deres løsninger ikke nødvendigvis passer til os.

I Stevnstrup har borgerne selv finansieret renovering af Brugsen

Dagli'Brugsen Stevnstrup har været lukningstruet pga. mange års underskud. Coop er gået ind i crowdfunding eller medlemslån til en modernisering. Målet er bl.a. at se, hvad det betyder for kundernes loyalitet, når de selv har deres egne penge på spil. Kunderne har typisk investeret mellem 5.000 kr. og 20.000 kr. Lånet forrentes med 3 % om året. Det tog blot 72 dage, før projektet var finansieret.

Købmanden i Ravnkilde

På bare 20 dage samlede Ravnkilde 450.000 kr. ind til at sikre den lokale butik. Butikken var ved at lukke pga. gæld. Efter 10 måneder er omsætningen steget med 1. mio. kr. og der er skabt et nyt sammenhold i byen.

Også børnehaven Kirsebærhaven får brug for Brugsen

Når vi får en privat børnehave, har den behov for en lokal butik, hvor børnene kan deltage, når der skal købes ind til den daglige madlavning.

Venlig hilsen

Orla Jørgensen

Kommenter

25.10.2018

 


 

Veddum Avis Aktiviteter Byfornyelse Debat Efterlysninger Foreninger Landdistrikt Steder