Til forsidenVeddum.dk
Til forsiden / Veddum AvisVeddum Avis -Efterlysninger

Veddum Avis -Efterlysninger

Søger du personer eller sager med tilknytning til Veddum, kan du gøre det her: Kontakt

Efterlysninger:

 

Kommenter

09.10.2018

 

Foto af Emilie Wilhemsen, Veddum Brugs

Emilie WilhelmsenHej

Jeg er stødt på et foto på veddum.dk som jeg kunne tænke mig en kopi af. Det drejer sig om et fotografi fra 1914 fra Veddum Brugsforening hvor mine oldeforældre poserer bag disken. En stærk kvinde, Emilie Wilhelmsen og hendes lidt mere vigende mand, der står bag kasseapperatet.

Kan du hjælpe mig med, hvem og hvor original fotografiet findes?

Jeg kunne rigtig godt tænke mig en kopi af fotografiet.

Med venlig hilsen

Louise Langschwager

Gredstedbro

22-08-2014 EfterlysningKommentertop

Min oldemor boede i nogle år hos Ever Søren i Veddum Vandkær

Vandkaervej 9 1920Jeg har et par billeder, hvor huset hun muligvis er på. Det kunne ligne Vandkæret 9. Det ene billede er af min mor som baby og min mormor som boede i Solbjerg stationsby. Det andet er min oldemor på sammen med nogle ældre damer som muligvis stammer fra området, dem kender jeg ikke.

Jeg vil så gerne vide lidt mere om min oldemor. Jeg har en del billeder af hende og hendes 4 børn. Min oldemor døde hjemme ved min mormor 1936 og er begravet i Solbjerg.

Mine bedsteforældre i Solbjerg var brødkusk Marius Thomsen og Mariane Melgaard. Min slægtsforskning kaldes "Aner til Anna i Solbjerg".

Jeg bor i Nørresundby

6. Folketælling, 1 feb. 1916, Skelund, Aalborg Amt. 55 Jensine er husbestyrerinde hos Søren Jensen i Veddum Vandkær, også kaldet Ever Søren. Denne er snedker og har en indkomst på 100 kr årlig. Skat til komm. 3,50 kr. Søren er født d. 27 januar 1858 og er enkemand. Det fremgår ikke om der er børn i hans ægteskab. Jensines barnebarn Kristine Gade bor som plejedatter hos dem.

7. Folketælling, 1 feb. 1921, Skelund, Aalborg Amt. 56 Jensine Melgaard f. Nielsen er stadig husbestyrerinde hos Søren. Denne er snedker og husfader. Kristine Gade bor hos familien som plejedatter.

8. Folketælling, 5 nov. 1925, Skelund, Aalborg Amt. 57 Jensine er stadig husbestyrerinde hos husfader og snedker Søren Jensen i Veddum. Kristine Gade er nu 11 år år bor stadig hos dem.

9. Folketælling, 10 nov. 1930, Skelund, Aalborg Amt. 58 Jensine er fortsat husbestyrerinde hos Søren, og de bor samme sted som tidligere. Kristine bor ikke hos dem mere.

Vandkæret 9

Billedet 0008 er min mormor Mariane f. Jensine Jensen Melgaard og på armen har hun min mor Anna Melgaard f. Thomsen. Billedet er muligvis taget hos min oldemor i Veddum Vandkær. Jeg synes det ligner det hus der på jeres hjemmeside er nr 9.

Veddum Vandkaer 9

Ligeledes billedet nr 5728 tror jeg er taget samme sted. Min oldemor er damen med x over - Jensine gift Melgaard som boede hos Ever Søren. Damen med 1 over sig kunne være min mormor, men jeg tror det ikke. De øvrige ved jeg ikke hvem er.

Else Melgaard Jensen, Nørresundby

18-04-2014 EfterlysningKommentertop

Hjemmelavet pistol fra smeden i Veddum

Smedens pistolJeg hedder Søren Rasmussen og arbejder som frivillig på Frihedsmuseet i København. Sidste sommer fik vi indleveret en pistol, som var flot, men hjemmelavet.

Det eneste vi fik oplyst var, at den skulle være lavet af Smeden i Veddum under Besættelsen 1940 - 45.

Har du nogen oplysninger om smeden på den tid, og lyder historien sandsynlig?

Med venlig hilsen, Søren.

 

01.04.2013 EfterlysningKommentertop

Kommentarer

02-04-2014: Danny Juul Jensen: Det lyder sandsynlig jeg tror det var en smedesvend ved Åge Jønson Granat der gik under navnet smed Christian han var lokal frihedskæmper og med til at modtage nedkastninger i skovkanten ved Trommelholt.

07-04-2014: Jeg har modtaget en længere redegørelse fra Søren Bragh Frederiksen vedr. Smej Kristians  aktiviteter i Veddum 1940 - 45. Det er særdeles spændende. Tak for din hjælp. Med venlig hilsen, Søren.

 

Kære Søren Rasmussen.

Via Orla Jørgensen i Veddum, hvorfra jeg selv kommer, har jeg modtaget din mail vedrørende ”Veddum-pistolen”.

Det eneste person, som jeg kunne forestille mig at have lavet pistolen, er smedesvenden Christian/Kristian, som var ansat hos smedemester Aage Jønsson Granat i Veddum.

Jeg er opfødt i Veddum og var der indtil, at jeg i 1956, med en pæn præliminæreksamen som ballast, blev elev i Toldvæsenet. Jeg er en årgang 1938 og kan da huske lidt om, hvad der skete i Veddum i krigsårene. Jeg husker derfor  tydeligt ”Smej Kristian”, som han blev kaldt i daglig tale. Han var én af vi drenges helte i Veddum, fordi han havde været med i Veddum-gruppen under krigen. Veddumgruppen modtog 2-3 nedkastninger så sent som i april måned 1945.

Jeg har i skriftet  ”Barn af Himmerland” fra 2012(Lions Club Himmerland) skrevet en artikel om min barndom og ungdom i Veddum og i den forbindelse skrev jeg også om Smej Kristian’s sabotagehandling i sommeren 1944”. En lys sommernat i juli måned 44, måske ved 4-5 tiden, lød der et allerhelvedes stort brag i Veddum.  Umiddelbart efter kunne man høre, at et menneske i jernbeslåede træsko kom løbende op gennem  byens ”hovedgade”. Min far var stået op og  havde straks lukket sovekammervinduet, der vendte ud til gaden, op.  Da han ser personen, der kom løbende, sagde min far og det husker jeg tydeligt: ”Det var sgu Smej Kristian”. Op ad dagen blev det så klart for mange folk i Veddum, at det var værnemageren Peter Als’s (kaldet ”Als Peter”), generator, at Smej Kristian havde saboteret med en eller anden ladning sprængstof. Als Peter lavede faskiner og generatorbrænde til værnemagten og udførte en del kørsel med byggematerialer i forbindelse med udbygningen af Fliegerhorst Aalborg West(Rødslet).  - Aalborg West var på den tid den største lufthavn i Nordeuropa ( omkring 20 km2).

Selvom nogle få Veddum-borgere den nat så Smej Kristian i fuld fart løb op ad bygaden og hjem til sit værelse hos smedemester Jønsson Granat, så var der ingen i Veddum, der kunne finde på at angive Smej Kristian til den tyske forlægning i Veddum Sal(forsamlingshuset) eller Gestapo eller det tyske politi.  - Som jeg husker det, forlod Smej Kristian Veddum i begyndelsne af 50’erne og flyttede til sin hjemby (har glemt navnet) vest for Støvring. Det var et ”tab” for Veddum.

Værnemageren, ”Als Peter”, blev hentet af Modstandsbevægelsen, den 5. maj og indsat i Arresten i Terndrup sammen med andre værnemagere og nazivenlige personer, såsom Grev Schimmelmann fra Lindenborg, godsejer Juul fra Willestrup, godsejer O H Jørgensen fra Høgholt  m.fl

M.v.h.

Søren Bragh Frederiksen

Læs om Modstandsgruppen i Veddum

Robert Bonde

Robert BondeHvis Robert Bonde stadig lever, ville jeg gerne spørge ham om han husker min far Aage Kristian Olesen, som var lærer i Veddum engang i sidste halvdel af 1930´erne.

Min far har helt sikkert også haft med idræt, gymnastik, fodbold at gøre.

Venlig hilsen

Ole Østerby Olesen

olemail2013snabelayahoo.dk

21.10.2013 EfterlysningKommentertop

Gamle billeder fra Hyltvej 5 Veddum

Hyltvej 5 ca. 1932 -klik for størreJeg er datter af smedemester Knud Jensen, jeg vil gerne ha alt omkring Hyltvej 5, gamle billeder min mor havde et porcelænsbrænderi, er der nogle billeder derfra.

Jeg fandt et ung par som stod foran huset, er det mon mine forældre?

Alt det kunne jeg godt tænke mig.

Tak

Venlig hilsen

Ida Madsen

Tophøj 12

9210 AAlborg sø

Idamhome4.gvdnet.dk

Hvis I har noget historier om slægtforskning fra Hyltvej, hører jeg gerne fra jer

26.08.2013 EfterlysningKommentertop

Kommentarer

For mange år siden var der storkefamilir midt i 1800 tallet, hvor stort set alle folk havde rede på deres tage, findes der ikke billeder derfra? Bredboller, jow det husker jeg tydeligt, der boede ovenpå os dengang en kogekone der gik fra dør til dør og hun var meget populær med bredboller, hun hed Sidrid Lauritsen, der må også være noget fra hendes kogekunst. Og kirsebærtræer jo, det husker jjeg også , vi havde så mange, aat de blev solgt i Brugsen dengang, store kar med store flotte kirsebær. Det var en god barnbom i Veddum, som jeg tit tænker tilbage til, der var sammenhold dengang. Min mor Else Jensen underviste i begyndelsen af 60erne nede i den gamle skole , hun fik egen brændeøvn og fik flere hold og folk strømmede til at fik deres porcelæn brændt og lagt guld på. Er der billeder derfra? Min mor havde dengang en mængde gamle billeder, som er blevet væk, desværre. Jeg hører gerne noget nyt fra eftersøgning.

MVH Ida Madsen

Feldbakgård

Feldbakgård, Hyltvej 33Prøver nu af denne vej om jeg kan indhente nogle oplysninger, det ville være utrolig rart.

Jeg ved at "Feldbakgård "var min svigermors barndomshjem, og at hendes far Niels Peter Pedersen, overtog den efter sin svigerfar Sigsmund Mathias Barthold Jessen som havde den i forpagtning fra" Visborggård." i April 1891 S.M.B.Jessen. Forkøbte sig på" Danstrup Bundgård"ved Ulstrup, kunne ikke overskue de problemer det gav, at han allerede i August 1891 gik han i Gudenåen.

Altså er det ham, jeg ikke kan finde,har kikket i samtlige kirkebøger langs Gudenåen og Skelund kirkebog blandt døde mænd år 1891.

Nu prøver jeg om i skulle ligge inde med noget der kan hjælpe mig videre???

Mange venlige hilsner Oda Winther. Jernbanegade 47. 9560 Hadsund.

årgang 33

26.11.2012 EfterlysningKommentertop

Anders,Marie og Olga Bonde Veddum

Anders og Marie Bonde er min morfar og mormor og Olga er min moster. Hvis du ved noget om slægten vil jeg meget gerne have det at vide. Min mor døde sidste år og vi ved ikke så meget om hendes familie da vores bedsteforældre døde for mange år siden.

Venlig hilsen Else Marie Poulsen.

Se også Pejtervej 6 samt Anders, Marie og Olga Bonde

07.10.2012 EfterlysningKommentertop

Kragh-slægten

Laes beretninger fra Gammel Nyt om Veddum Nørgård her

Hej!

Jeg har gået i klasse med både Kirsten og Palle i sin tid. Og da jeg også er noget interesseret i egnen, vil jeg da gerne høre derom. Arbejder med slægtshistorie, Kragh slægten. Min far er fætter til Palles far, er ved at samle trådene. Ganske interessant. Grethe

Grethe Jensen (Kragh) jensensnabelaaltiboxmail.dk

10.05.2012 EfterlysningKommentertop

Er der nogen der er døbt i denne dåbskjole?

klik for fuld størrelseKlik for fuld størrelse

Denne dåbskjole har min mormor Valborg Degn Rønholtgården, Veddum købt som brugt i 1919 i forbindelse med hendes førstefødte – Ane Helga Degns barnedåb.

Min mormors to andre døtre, min mor og min moster Inger er også døbt i den.

Alle 6 børnebørn er døbt i den og de fleste af hendes 10 oldebørn ligeså.

En hel del af mormors tipoldebørn er blevet døbt i den – og den har sidst været i brug her i november 2011 – og måske skal den bruges igen her i foråret til 2 tipoldebørn.

Min moster Inger fortæller mig, at mormor har lånt den ud til både familie naboer, venner – så derfor efterlyser jeg oplysninger og billeder fra nogen som har kendskab til evt lån af dåbskjole. Jeg opbevarer dåbskjolen og vil gerne lave en bog med oplysninger om alle dem, der er døbt i kjolen. Jeg håber, der er nogen, der kan genkende kjolen .

I kan kontakte mig på mobiltlf. 30710377 eller på mail.: kbsnabelaprbolig.dk

Venlig hilsen   Karen Bonde

05.03.2012 EfterlysningKommenter

Har lige set Kærvej 22 i Veddum, er der mon nogen som ved personerne på foto.

Kaervej 22to mennesker i døren-- pige på hest-- mand ved hoved af hest og årstal

Min farfar Karl Sauer står som ejer i 1910, men der står det er opført i 1913, hvad er mon de rette oplysninger?

Jeg har et skødesløsbrev fra 34 u kærvej 22, underskrevet den 23. februar 1914 af Murer Karl Georg Sauer.

Hilsen Bente

21.01.2012 EfterlysningKommenter

Kommentar

I følge BBR er huset opført i 1910. (Orla)

05-03-2011

Personerne på billedet er min farfar Peter Bonde,født 01101883 barnet på hesten er min far Robert Bonde født 15121920 og min farmor er kvinden til venstre i døren, den anden ved jeg ikke hvem er. Min farfar og farmor købte ejendommen i slutningen af første verdenskrig og solgte den igen i 1928 - men du kan læse meget mere om det i bogen Barn af Himmerland XIV fra 2006 - deri skriver min far om sine barndomserindringer - samme artikel findes også i Gammel Nyt nr. 21, 23, og 24 så vidt jeg lige husker - disse blade ligger pt hos min søn så jeg kan ikke lige slå det op nu i skrivende stund - billdet er også med både i bogen og i Gammel Nyt .

Venlig hilsen

Karen Bonde

Efterlysning af Marinus Antonius Jens Jensen

Ledvogtervej 3 matr. 34 a, VeddumMin farfar Marinus Antonius Jens Jensen f. 27. jan. 1890 i Korup Skovhuse , Solbjerg sogn . 30. oktober 1921 bliver han viet i Skelund kirke til Kirstine Ottoline Jensen , han er da indsidder i Veddum . I folketællingen 1925 bor familien i Veddum Kær , matr. nr. 34 . I folketællingen 1930 er familien stadigvæk i Veddum . Barn Jens Christian Jensen født sammeteds 24. april 1929 , (1963 navneændring til Horsbøl ). Kan nogen hjælpe mig med oplysning om hvor Marinus og Kirstine derefter opholder sig ? Nyere tilgængelige kirkebøger fra Skelund sogn er endnu ikke på nettet .

På forhånd tak og god jul .

mvh Johannes Koch

19.12.2011 EfterlysningKommenter

Kommentar

Matr. nr. 34 er formentlig Ledvogtervej 3 der i dag har matr. nr. 34 a.

16-10-2015 skrev Steen Levisen:

Hej Johannes Koch
Det er også min farfar
mvh Steen

Johanne og Niels Zaar i Vandkæret

Mine bedsteforældre boede i mange år i Veddum, de hed Johanne og Niels Zaar og boede i Vandkæret og de havde 12 børn.

Jeg kan huske at vi var på ferie i Veddum som børn, vi boede i Sønderjylland,

Er der nogen som stadig kan huske familien og er huset der endnu ? De boede der fra 1916 til 1950 ? De flyttede senere til Mjel ved Nr.Tranders

Med venlig hilsen

Mona Zaar Madsen

15.05.2010 EfterlysningKommenter

Kommentar

26-05-2010:

Hej Mona!

Jeg har ved selvsyn set at dine bedsteforældres hus lever i bedste velgående. Samtidig kan jeg oplyse at vi på lokalhistorisk arkiv har en del billeder af din familie. Du er velkommen til at komme på arkivet og se hvor meget vi har - eventuelt få kopier. Vi har åbent hver mandag 19 til 21, og bor. Veddum Hovedgade 42 , dog ikke i skoleferier.

Erik Guldbæk

Majbøg - Majstang

- jeg har som journalist på NORDJYSKE fået til opgave at skrive om majstangs-traditionen, som - så vidt jeg kan se på siden her - holdes i hævd i Veddum. Majbøg -se billeder

Ved du om det også gælder i år, og kan du i givet fald fortælle mig, hvem der står for det?

mvh Claus Smidstrup

03.05.2010 EfterlysningKommenter

Kommentar

03-05-2010: Ja, det gør den. Det er Veddum Idrætsforening, der står for det, og jeg vil tro, at Michelle Dahl er den rette kontaktperson.

mvh Orla

Kirsten i salen

Jeg hedder "Kirsten i salen" og jeg boede sammen med mine forældre Anna og Anton Kristen i "salen" fra jeg blev født i 1947 til far og mor flyttede i 1962. Veddum sal

Jeg hedder Kirsten Rasmussen tidligere Kristensen. Jeg har surfet rundt på nettet og fundet Veddums Hjemmeside. Den lejlighed, som I vil oprette café i har jeg boet i i min barndom. Jeg blev kaldt Kirsten i salen og min far og mor var Anton og Anna Kristensen, som var bestyrer i forsamlingshuset fra 1946 til 1962. Jeg kunne godt tænke mig at høre fra nogle "gamle" og høre nyt fra Veddum.

Venlig hilsen

"Kirsten i salen"

12.04.2009 EfterlysningKommenter

Kommentar:

19-04-2009 Ole Bonde: Hej Kirsten Hilsen fra en gammel Veddumer. Kan du kende eller huske dem? Med hilsen Ole BondeOle Bonde og Kirsten Kristensen (se flere dansebilleder)

Pejtervej 6 samt Anders, Marie og Olga Bonde

I forbindelse med min slægtsforskning er jeg stødt på billeder fra Veddum.Pejtervej 6

Jeg er ikke helt enig i de årstal der er omkring Pejtersvej 6. Vi boede der i 1963, da min mand var mejerist i Veddum, og mejeriet havde en aftale med ejeren af huset om at mejerister kunne leje det. Jeg mener ejeren var en post som hed Velling.

En af mine aner var gift med Anders Bonde, er det en I har noget om, Jeg vil tro de blev gift ca. 1925-1930,hun hed Marie og havde en datter der hed Olga.

Venlig hilsen

Solveig Nygaard

27.03.2009 EfterlysningKommenter

Kommentar:

Jeg kan ikke se nogle olga bonde men prøv olga marcussen for det var nogen familie, men hvordan ved jeg ikke de boede renden 14. (29.03.2009 Ole Bonde)

Vort sogns historie

Vort sogns historieSøger du efter Villum Buus, Amandus Christensen (Engholmsminde), Chr. Christensen, Søren Chr. Christensen (Dalsted), Nanna BalslevClausen (Engholdmgård), Anker Guldbæk (Birkely), Georg Gülche (Nørholt), Anton Jensen (Odkjær), Morten Larsen (Østerholmgaard, Egon J. Nielsen eller Peter Laustsen (Færgesminde) så se "Vort sogns historie".

I 1950-erne blev udgivet en serie bøger under titlen "Vort Sogns Historie". De beskrev sognets gårde og husmandssteder i hvert sogn. I bøgerne er der billeder af gårdene og husmandsstederne samt en beskrivelse af det enkelte steds avl og besætning.

Ejerfamiliernes medlemmer (fødested, alder o.l.) samt hvem de havde overtaget stedet efter og hvornår er også beskrevet.

23.11.2008 EfterlysningKommenter

Kærvej 73

hej

jeg har forgæves ledt efter gamle billeder af Kærvej 73, Veddum- er der nogen der ligger inde med nogle, bedes de kontakte mig, da jeg gerne vil have et foto /kopi eller lign.hængende af ejendommen"fra dengang"

venlig hilsen

Tenna Nielsen

26.09.2008 EfterlysningKommenter

Mosebakgården

interesse i hvem der boede på mosebakgård, der nu står ubeboet.

Elsebeth Sand

27.05.2008 EfterlysningKommenter

Kommentar:

Mosebakgården, Mosevej 11 har boet:

Jensine og Anton Danmark
Block
Peder Pedersen
Gunhild og Svend Gregers Utoft (-1964)
Anders Kjeldsen
og sidst Mariann Frederiksen og Knud E Andersen

mvh. Orla

Marinus Jeppesen

Det drejer sig om oplysninger om Marinus Jeppesen født d. 14/8-1900 i S. Hurup, Als Sogn , det eneste jeg ved er at han i 1918 flyttede til Skelund Sogn og har nu fået oplyst at han byggede hus i Veddum og var gift med en pige ved navn Sille og at de fik 6 børn, Jeg er endvidre blevet oplyst om at han døde på terndrup sygehus, hvornår ved jeg ikke.

Er der nogen som har oplysninger om Marinus, alt er velkommen da jeg gerne vil lave en biografi til min slægtforskning

Med venlig hilsen

Charina Aaby

27.05.2008 EfterlysningKommenter

Kommentar:

14.11.2013

Hej

Jo jeg husker ganske tydeligt dem begge søde mennseker, jeg er datter af smeden lige over for vejen.

Næsten hver aften kom jeg og vi spillede Olsen og 31, vi spillede indtil tv aktuelt skulle komme.

Meget hyggeligt.

Deres barnebarn hed Helle slot og var veninder med min søster Inger-Lise.

Hilsen

Ida Madsen

22.07.2009

Min fortæller at Marinus Jeppesen er hendes morbror.

Der var 8 børn, som hedder Clara, Thea boede i Veddum.

Laura og Anton var i Amerika, Elvine i Esbjerg, Jeppe i Hobro. Alice Hansen

16.11.2008

Hej Carina. Hyltvej 12 bebos idag af hans svigersøn Ejnar Nielsen gift med Lis en datter en datter af Marinus. Ejnar er stadig kvik og rørig mens Lis opholder sig på plejehjemmet i Als. Jens Cæsar Jensen

Hejsa tak for oplysningerne, jeg har fået endnu en meget god oplysning, nemlig numret på marinus søn som jeg skal ud og besøge, det var Erik Guldbæk der ringede og gav mig det, der er en rigtig god ide med sådan en side uden den var det slet ikke gået så nemt, så var der kun Viborg arkiv, men nu kan jeg snakke med en der har kendt ham.   tusinde tak for hjælpen   Charina Aaby

27.05.2008

Hej. Charina. Marinus og Cecilie Jeppesen har boet til leje på Renden 14 og Pejtervej 18 (som nu er revet ned), de har ejet Hyltvej 12. Jeg håber det måske kan være et spor. Hvis du finder ud af noget, vil jeg gerne høre nærmere.

mvh. Orla

Hvor er Palle Krag flyttet hen?

Palle Kragh er min fætter, - og det er jo ikke så hyppigt vi er i kontakt.

Jeg ser han har solgt gården og jeg kan ikke finde ham i telefonbogen.

Ved du, hvor han kan træffes?

På forhånd tak.

mvh

Asger Bach-Larsen

21.04.2008 EfterlysningKommenter

Kommentar:

24.01.2010

Jeg kan se, at jeg er efterlyst i Veddum avisen. Jeg har snakket med min fætter Asger Bach-Larsen. Selvom jeg er flyttet til Hjørring, har jeg stadig en grund i Veddum, Sadelmagervej 8, hvor jeg driver lidt vinavl, så jeg kommer tit til Veddum. Tak Kirsten og Jens for jeres kommentarer.

Med venlig hilsen

Palle Kragh.

13.04.2009

Hej Jeg har gået i skole med Palle Kragh. Jeg hed dengang Kristensen og boede i Afholdshotellet. Jeg spiller golf med han fætter Ove i Struer. Kirsten Rasmussen

Hej Jeg er også fætter til Palle Kragh, men på hans fades side. Palle bor i Hjørring han er nem at finde på krak.

Hilsen Jens Utoft