Til forsidenVeddum.dk Find ord eller søg i index, nyt eller oversigtSøg Kontakt til veddum.dkKontakt

Til forsidenAvisEfterlysninger

 

Min oldemor boede i nogle år hos Ever Søren i Veddum Vandkær

Vandkaervej 9 1920Jeg har et par billeder, hvor huset hun muligvis er på. Det kunne ligne Vandkæret 9. Det ene billede er af min mor som baby og min mormor som boede i Solbjerg stationsby. Det andet er min oldemor på sammen med nogle ældre damer som muligvis stammer fra området, dem kender jeg ikke.

Jeg vil så gerne vide lidt mere om min oldemor. Jeg har en del billeder af hende og hendes 4 børn. Min oldemor døde hjemme ved min mormor 1936 og er begravet i Solbjerg.

Mine bedsteforældre i Solbjerg var brødkusk Marius Thomsen og Mariane Melgaard. Min slægtsforskning kaldes "Aner til Anna i Solbjerg".

Jeg bor i Nørresundby

6. Folketælling, 1 feb. 1916, Skelund, Aalborg Amt. 55 Jensine er husbestyrerinde hos Søren Jensen i Veddum Vandkær, også kaldet Ever Søren. Denne er snedker og har en indkomst på 100 kr årlig. Skat til komm. 3,50 kr. Søren er født d. 27 januar 1858 og er enkemand. Det fremgår ikke om der er børn i hans ægteskab. Jensines barnebarn Kristine Gade bor som plejedatter hos dem.

7. Folketælling, 1 feb. 1921, Skelund, Aalborg Amt. 56 Jensine Melgaard f. Nielsen er stadig husbestyrerinde hos Søren. Denne er snedker og husfader. Kristine Gade bor hos familien som plejedatter.

8. Folketælling, 5 nov. 1925, Skelund, Aalborg Amt. 57 Jensine er stadig husbestyrerinde hos husfader og snedker Søren Jensen i Veddum. Kristine Gade er nu 11 år år bor stadig hos dem.

9. Folketælling, 10 nov. 1930, Skelund, Aalborg Amt. 58 Jensine er fortsat husbestyrerinde hos Søren, og de bor samme sted som tidligere. Kristine bor ikke hos dem mere.

Vandkæret 9

Billedet 0008 er min mormor Mariane f. Jensine Jensen Melgaard og på armen har hun min mor Anna Melgaard f. Thomsen. Billedet er muligvis taget hos min oldemor i Veddum Vandkær. Jeg synes det ligner det hus der på jeres hjemmeside er nr 9.

Veddum Vandkaer 9

Ligeledes billedet nr 5728 tror jeg er taget samme sted. Min oldemor er damen med x over - Jensine gift Melgaard som boede hos Ever Søren. Damen med 1 over sig kunne være min mormor, men jeg tror det ikke. De øvrige ved jeg ikke hvem er.

Else Melgaard Jensen, Nørresundby

18-04-2014

Efterlysninger og hilsner:


 

Kommenter 09.12.2019