Til forsidenVeddum.dk Find ord eller søg i index, nyt eller oversigtSøg Kontakt til veddum.dkKontakt Om

Veddum Avis -Hilsen Til forsidenAvis

 

Veddum Avis -Hilsen

Her kan alle give deres mening til kende, kommentarer, idéer, forslag, meddelelser til nyheder/opslagstavlen samt meget mere. Enhver kan skrive sin mening via kontaktformularen. : Kontakt

Folder

VelkomstfolderMargit Nielsen: God ide med folder om byen. Føler sig som udenbys borger godt modtaget.

Indsendt 14/07/2017

Gammel legekammerat fra Veddum.

William og Clara JensenKære Søren Bragh,

Her kommer en sommerhilsen fra Fyn. Har læst kommentaren fra dig i Veddum Avis.

Rigtigt gættet. Det var mig gamle kone der skrev en Mail, fordi Christian ønskede sig en bog. "Barn af Himmerland"

Bogen fik han i julegave, og var meget begrejstreret for læsningen. Spændende at netop du Søren, havde skrevet om gamle dage.
Christian er desværre blevet ramt af leddegigt, og ikke så mobil mere. Så computeren kan han ikke få fingerene indstillet til, men i fællesskab finder vi ud af det.

Mange hilsner

Karen og Christian Jensen


28.07.2015 Kommentertop

Thank you Ole

Very interesting to sit here in Australia (been here since 1973) and reading the Ole´s comments as I in my schooldays spent every holiday in Veddum and Als. A lot of memory came back. I know Ole and his brothers very well, please forward my regards to Ole.

Mogens Bonde

Læs

25.07.2015 Kommentertop

Storken på besøg

Storken 05 2014Her søndag D. 18-5 var storken på besøg i Veddum Tonskær, mon det betyder at vi bliver flere indbyggere i Veddum?.

MVH. Danny.

 

Læs mere om storke i Veddum under historie

 

21.05.2013 Kommentertop

Finn Carpentier fylder 65 år

Finn Carpentier, sognepræst i Skelund og Visborg sogne, fylder 65 år søndag 28. april 2013. Samme dag holder han afskedsgudstjeneste i sine kirker efter næsten 35 år i de to sogne. Efter gudstjenesterne indbyder de to menighedsråd til afskedsreception i Veddum Sal.

Den sidste tid har været præget af flytning og afvikling. For et par måneder siden flyttede Finn med sin kone Bente til Marcussens Bro i Hadsund, og Skelund Præstegård har de sidste måneder ikke længere fungeret som bolig, men kun som ”arbejdsplads”.

De mange år på samme sted har givet Finn Carpentier et stort kendskab til sine sogne. Han har døbt, konfirmeret og viet flere generationer i samme familie, og da han altid har fundet det vigtigt, at samtaler om dåb, vielser eller begravelser har fundet sted i hjemmene, har han fået en stor kontaktflade. Det har været utroligt rige og givende år, som har været præget af alt muligt præstearbejde, men ikke mindst af at møde mennesker i sorg og glæde, og netop det er én af de stærke sider hos Finn Carpentier  -  at lytte og at samtale også med mennesker på livets kant. Mange har i tidens løb haft stor glæde af disse samtaler. Der har dog også været mange andre opgaver undervejs.

De to spændende kirker er hver blevet restaureret et par gange i årenes løb, projekter, som altid har haft Finns helt store interesse. Tilfældigt er det da heller ikke, at han i 1987 fik udgivet bogen ”Visborg kirke  -  blade af dens historie”, og et par år senere bogen ”Med himmelvendte øjne”, der er en historisk vandring på Skelund kirkegård, og  -  hvem véd  -  måske får han nu som ”pastor emeritus” tid og kræfter til at skrive en bog om Skelund kirke?

Kunsten

I forbindelse med den seneste restaurering af netop Skelund kirke, i 1998 – 99, tog Finn Carpentier initiativ til at få kunstneren Maja Lisa Engelhardt til at farvesætte og udsmykke kirken. Det lykkedes, og kirken fremtræder i dag som én af landets absolut smukkeste landsbykirker. Et af de helt store højdepunkter i forbindelse med den seneste restaurering var, da Dronning Margrethe besøgte kirken kort efter restaureringen i 1999 og efterfølgende gæstede Skelund Præstegård.

Kunstneren Maja Lisa Engelhardt har siden designet to fantastisk smukke messehagler til kirken, der i øvrigt begge i skrivende stund er udstillet på Esrum Kloster i Nordsjælland som 2 ud af i alt 22 hagler.

Det lokale og Afrika

Foruden sin interesse for kunst er Finn også meget interesseret i lokalhistorie, og han har skrevet flere artikler med lokalhistorisk indhold. Han var desuden initiativtager til dannelsen af en lokalhistorisk forening i Visborg sogn i 1990. Finn Carpentier kan lide at holde foredrag om emner fra det nære miljø eller fra sine mange rejser rundt i verden, og det er uden tvivl på rejser og med foredrag, han vil bruge en del af sin pensionist-tid.  

For et par år siden tog Finn Carpentier initiativ til at lave en bibelkreds i Visborg Kirkecenter.

Det har været en glæde for ham, at der har været stor tilslutning og opbakning hertil. Finn har dér kunnet udnytte sin fine teologiske baggrund på bedste vis.

Til søndagens gudstjenester er Finn Carpentier altid mødt særdeles velforberedt, og hans prædikener har været gennemarbejdede og givende at lytte til. Mange har været taknemlige for hans begravelsestaler og hans måde at gennemføre kirkelige handlinger på. Det har været af stor betydning, at han og Bente har kunnet være fælles om gudstjenesterne og alt det andet kirkelige arbejde.

På Stiftsplan har Finn i en længere årrække været medlem af Stiftsudvalget for Folkekirkens Mission som repræsentant for Mission Afrika, og han har, siden ordningen blev indført og frem til januar 2013, været valgt som sikkerhedsrepræsentant for sine kolleger i Hadsund provsti  -  begge dele ulønnet og frivilligt arbejde.

Familien

Finn Carpentier er født i Horsens, hvor han tog en uddannelse som kolonialkommis efter at have forladt folkeskolens 7. klasse. I 1967 begyndte han på Rønde Kursus. Her tog han i 1969 realeksamen og i 1971 klassisksproglig studentereksamen. Samme år blev han gift med Bente. I Aarhus begyndte Bente sin læreruddannelse på Marselisborg Seminarium, mens Finn gik i gang med teologistudiet på Århus Universitet. Herfra tog han embedseksamen i efteråret 1977. Den 1. august 1978 blev han ansat som sognepræst i Skelund og Visborg.

Sammen fik parret døtrene Tine og Hanne. Tine blev desværre dræbt ved et tragisk glatføreuheld den 1. februar 2004, kun 20 år gammel. Hanne studerer nu til ergoterapeut i København, og forhåbentlig bliver der efter 1.maj en masse friweekends til at besøge hende og kæresten Moses.

I sin fritid har Finn siden 1991 været aktivt medlem af Hadsund Rotary Klub og har modtaget ordenen Paul Harris Fellow for sin indsats her.

Siden 2006 har Finn og Bente haft sommerhus i Haslevgårde Bakker, og i det rekreative område her, hvor Finn i øvrigt tager sig nogle gevaldige løbeture, vil de gerne tilbringe meget mere tid. Deres nye bolig i Hadsund og de skønne omgivelser ved Mariager Fjord glæder de sig ligeledes til at lære bedre at kende. Rejser vil der uden tvivl også blive mange af, men parret vil altid have forbindelse til Skelund og Visborg  -  35 år sætter sig sine spor!

14.04.2013 Kommentertop

Vikar påVeddum Skole fra august 1960 til og med december samme år.

Mit vikariat i Veddum skole i tiden 16/1 – 16/6 1961.Det var rart at kunne læse om min samtale med min afløser på skolen. Jeg husker det ikke selv, men det glæder mig, hvis jeg har været til nogen hjælp. Jeg mindes tiden i Veddum med glæde. Det var dejligt at lære familien Allentoft at kende. Jeg boede jo hos Thea og uddeler Guldbæk. Det var en dejlig tid. Jeg tror, at Allentoft flyttede til Tørring, men alle er måske døde?

Venlig hilsen Schou Serup.

13.04.2013 Kommentertop

Hyltvej 11

Hej !!!hyltvej 11 2002

Jeg kan også huske mange gode minder fra Veddum af, jeg var nok en af ballademagerene,blev jo osse lært op af mine brødre Fjumse og Stig. Vi boede jo på Hyltvej nr 11.. Har faktisk lige været i Veddum, jeg har en kammerat der bor i Assens. Så er det altid nærliggende og smut forbi Veddum..

Kiggede også på et hus, hvor en gammel ven boede i. som hed John..huset var vist til salg..

Hilsen Jørn Andersen

PS..Fed siden

15.06.2009 Kommenter

Tak for rundvisning

Tak til Erik Guldbæk og Ole Bonde fordi I vil ofre en formiddag på mine søskende og jeg. Det var en oplevelse at se, hvormeget der er samlet sammen og registret i "Lokalhistorisk arkiv". Vi kunne bruge flere dage der.

Jeg står jo ved mit tilbud om at ofre nogle dage på arkivet, når I skal registrere på nettet.

Tak for en god dag.

Venlig hilsen

Bodil, Grete, Aksel og Kirsten (fra salen)

13.06.2009 Kommentertop

God hjemmeside

Ser ud til i har en god landsby hilsen her fra Jegerup i Sønderjylland

Michael Sørensen

13.02.2008

En hilsen fra Lis Bogner

Det er en meget flot hjemmeside I har i Veddum. Det er dejligt at se noget derhjemme fra.

mange hilsener Lis

16.05.2007

 


Kommenter 18.12.2018