Til forsidenVeddum.dk Find ord eller søg i index, nyt eller oversigtSøg Kontakt til veddum.dkKontakt Om
Til forsidenAvisLanddistrikt

Forsøg i bl.a. Veddum skal finde alternativer til busser.

Fra Dr.dk:

Vi skal køre mere sammen og dele biler, for ifølge Nordjyllands Trafikselskab skal man ikke regne med, at busser og rutebiler kan løse den kollektive transport i de tyndt befolkede områder.

NT har lavet en søgemulighed på sin hjemmeside, hvor man kan få foreslået rejser, der både gør brug af trafikselskabets rutebusser og af lift slået op på samkørselsportalen Gomore.

Den østlige del af Mariagerfjord Kommune bliver et forsøgsområde, hvor man i 2019 skal finde ud af, hvordan man bedst kan komme rundt, hvis det ikke skal være i egen bil - og hvis der ikke er en bus.

Leo Korsgaard fra Veddum Landsbylaug håber på, at det hjælper på transporten. Men måske får det andre positive virkninger også, f.eks. at vi bliver bedre til at hjælpe hinanden her i byen

Kommenter

07.11.2018

Forsøg med transportløsninger i landdistrikterne.

Mariagerfjord Kommune og NT har valgt den østlige del af kommunen til forsøgsområde for udvikling af nye fleksible transportløsninger i landdistrikterne. Området dækker landsbyerne Øster Hurup, Als, Skelund, Veddum og Helberskov. Op mod 24 % af husstandene i dette område råder ikke over en bil.

I marts 2018 modtog områdets borgere et elektronisk spørgeskema, med det formål at undersøge, hvilke transportmæssige udfordringer de borgere oplever i deres hverdag i forbindelse med transport til og fra arbejde, skole, fritidsaktiviteter, indkøb mv.

En tredjedel af de spurgte borgere besvarede undersøgelsen. Det viser sig dog, at hovedparten af de borgere, der besvarede spørgeskemaet, har adgang til én eller flere biler og dermed sjældent oplever transportudfordringer i hverdagen.

Besvarelser:

Erfaringer fra andre kommuner viser, at det kan være svært at få borgerne til at ændre deres vaner og gøre brug af nye løsninger som eksempelvis samkørsel eller delebiler.

Kommenter

07.11.2018


Veddum Avis Aktiviteter Byfornyelse Debat Efterlysninger Foreninger Hilsen Landdistrikt Steder