Til forsidenVeddum.dk Find ord eller søg i index, nyt eller oversigtSøg Kontakt til veddum.dkKontakt Om

Veddum.dk/ Bytur / Hyltvej /

Hyltvej 5

Bag facaden gemmer sig et gammelt stuehus til en tidligere firelænget gård. Stuehuset er fra 1875 og udhusene fra 1900. Først i 1900-tallet, efter nogle udbygninger var revet ned, indrettedes smedje, der senere udviklede sig til også at omfatte bilreparationer og bilsalg (Veddum Auto). I dag er det privat bolig.

Ida Madsen skriver i august 2013: Jeg er datter af smedemester Knud Jensen, jeg vil gerne ha alt omkring Hyltvej 5, gamle billeder min mor havde et porcelænsbrænderi, er der nogle billeder derfra.
Jeg fandt et ung par som stod foran huset, er det mon mine forældre?
Alt det kunne jeg godt tænke mig.

For mange år siden var der storkefamilier midt i 1800 tallet, hvor stort set alle folk havde rede på deres tage, findes der ikke billeder derfra? Bredboller, jow det husker jeg tydeligt, der boede ovenpå os dengang en kogekone der gik fra dør til dør og hun var meget populær med bredboller, hun hed Sidrid Lauritsen, der må også være noget fra hendes kogekunst. Og kirsebærtræer jo, det husker jeg også , vi havde så mange, at de blev solgt i Brugsen dengang, store kar med store flotte kirsebær. Det var en god barnbom i Veddum, som jeg tit tænker tilbage til, der var sammenhold dengang. Min mor Else Jensen underviste i begyndelsen af 60erne nede i den gamle skole , hun fik egen brændeøvn og fik flere hold og folk strømmede til at fik deres porcelæn brændt og lagt guld på. Er der billeder derfra? Min mor havde dengang en mængde gamle billeder, som er blevet væk, desværre. Jeg hører gerne noget nyt fra eftersøgning.

MVH Ida Madsen

(klik for stort billede)


 

 

Kommenter 15.09.2016 top

?