Til forsiden / adresser / Hovedgaden/

Børnehaven

Kirsebærhaven Havbakkedistriktets private naturbørnehave

I forbindelse med den varslede lukning af børnehaven Stjernen i 2018, tages initiativ til en privat institution i samme lokaler, således at vi i området Skelund/Veddum fortsat beholder en børnehave og dermed bakker op om det lokale liv og erhverv.

Formålet med foreningen er at den skal drive og varetage en institution der modtager børn i alderen 3-6 år. Institutionen skal ligeledes leve op til, de til enhver tid gældende krav og love, der er inden for institutionsområdet.

Endvidere er formålet:

At Kirsebærhaven vægter natur, æstetik og bevægelse. En tryg hverdag i en lille institution skal være med til at sikre at børnenes mentale, sociale, kreative og motoriske udvikling styrkes samt udvikle barnets evne for et aktivt fællesskab. Børnehavens beliggenhed rummer enestående muligheder for naturoplevelser, leg, læring og fordybelse. Ved fornuftigt samvær med naturen og tid udendørs hver dag, lærer børnene at sætte pris på, og at være aktiv i og med naturen.

Se indkaldelsen til stiftende generalforsamling i Veddum Avis.

Børnehaven Stjernen

Børnehaven Stjernen blev oprettet i den nedlagte skole 1/8 1971 af husmorforeningen.

I dag holder børnehaven Stjernen til her sammen med Lokalhistorisk arkiv.

Skole

I et notat fra 1739 kan læses, at ungdommen i Veddum er så mangfoldig, og vejen mellem Veddum og Skelund så forfærdelig, at det ikke er forsvarligt at lade børn og gamle mennesker befærde den, hvorfor det anbefales at bygge en ny skole.

Fra 1740 har der været undervist forskellige steder i Veddum, men i 1919 opførtes hovedskolen med M. K. Skøt, Hobro som arkitekt. Ud over klasselokaler til undervisning fra 3. til 6. klasse indeholdt bygningen lejligheder med tilhørende haver til 1. og 2. læreren. I 1970 blev skolen nedlagt og overtaget af børnehave og pensionistklub. Læs om Veddum forskole (Den bette skole) på Bakkegårdsvej 15.

Børnehaven Stjernen

Vis stort kort

(klik for stort billede)


Kommenter

11.09.2018