Til forsiden / Historie

Bredboller på suppen

BredbollerBredboller eller Veddumboller er egnsbestemte suppeboller, der med sikkerhed har været brugt i Veddum siden 1875, måske tidligere. De er runde, lidt større end en 5-krone, og flade, de supplerer kød- og melboller i suppen.

I tidligere tiders Veddumboller var hvedemelet erstattet af rugmel og bollerne betydeligt større for at drøje på maden (der kunne kun være 3 i en tallerken suppe). Bollerne kaldes også brede boller eller brejboller.

Bredboller:

  • ½ liter fløde (ikke for frisk) og 10 æg røres sammen. 400 g mel sigtes i.
  • 1 tsk salt tilsættes
  • Røres grundigt til en tyk pandekagedej.
  • En gryde letsaltet vand varmes til lige under kogepunktet. Hav koldt vand parat til at hælde i, hvis vandet er ved at koge.
  • Dejes sættes på med en teske –pas på de bliver pænt runde og ikke får hale.
  • Når overfladen er fuld af boller, vendes de med en teske.
  • Bollerne tages op og kommes i koldt vand.
  • De afkølede boller lægges på et fad og er klar til at komme på suppen.


 

 

Kommenter

07.09.2018