Til forsidenVeddum.dk Find ord eller søg i index, nyt eller oversigtSøg Kontakt til veddum.dkKontakt Om
Veddum.dk / Historie

 

TilbageTil 2013

Til 2015Frem

Det skete i Veddum 2014


 

Januar

GymGymnastik i Veddum sal januar 2014nastik

Det er dejligt at se alle de friske damer og 2 modige mænd Birger og Morten. Flot jeg blev meget misundelig, det var herligt at se på, rigtig god fornøjelse.

Inge Andersen

Gymnastik

08.01.2014• Kommentertop

 

Februar

Standerhejsning i VIF

VIF25 friske spillere i alle aldre dukkede op til Standerhejsning, plus et par ekstra som kom til den varme suppe. Generalforsamlingen gik også forholdsvis smertefrit, hvor Jesper Davidsen (formand) Pia Kjær Eriksen, Mai Britt Nielsen (sekretær)og René Zeidler (genvalg -næstformand) sluttede sig til Henriette Kristiansen, Pia Bach Danielsen (kasserer)og Thomas Rix i bestyrelsen.

Veddum IF

01.02.2014• Kommentertop

Marts

Smuglerier i købmandsgården

Smuglerier i købmandsgårdenStykket foregår ved købmanden, henholdsvis i butik og lager. Her omsættes store mængder af smuglervarer. Varerne, cigaretter, øl og spiritus leveres af et par aktive pensionister, der ligger i fast rutefart til grænsen med diverse reklamebusture. Købmandens far står i spidsen for smuglerbanden. Købmandens kone er alkoholiker og kan sammen med byens sladdertasker få nogle gode historier ud af byen. Købmanden selv er forelsket i posten og det hele kompliceres af, at hans datter er forelsket i den nye landbetjents søn. Købmandens bogholder er også på bistandshjælp og er ved stykkets start gammeljomfru. Byens smed er en kort overgang fabrikant, da han skal fremstille et større parti appelsinkanoner, et produkt som byens fyrværker er opfinder af. 

I forestillingen deltog: Ernst Hørlück, Bent Christensen, Christen Hillersborg, Knud Sørensen, Chalotte Mørk, Mikkel Mikkelsen, Martin Arnskov, Ann Andreasen, Anikka Pedersen, Frederik Kondrup, Birthe B. Pedersen, Allan Andersen og Tut Arnskov og ikke mindst sufflør Marian B. Pedersen og sminkør Vibeke Nielsen.

Dilettant

01.03.2014• Kommentertop

Omsorgsklubben på PC-kursus 26-03-2014

Omsorgsklubben på PC-kursus

Se billeder

26.03.2014• Kommentertop

April

Hjemmelavet pistol fra smeden i Veddum

Smedens pistolJeg hedder Søren Rasmussen og arbejder som frivillig på Frihedsmuseet i København. Sidste sommer fik vi indleveret en pistol, som var flot, men hjemmelavet.

Det eneste vi fik oplyst var, at den skulle være lavet af Smeden i Veddum under Besættelsen 1940 - 45.

Har du nogen oplysninger om smeden på den tid, og lyder historien sandsynlig?

Med venlig hilsen, Søren.

 

Læs kommentarer

01.04.2013 EfterlysningKommentertop

Min oldemor boede i nogle år hos Ever Søren i Veddum Vandkær

Vandkaervej 9 1920Jeg har et par billeder, hvor huset hun muligvis er på. Det kunne ligne Vandkæret 9. Det ene billede er af min mor som baby og min mormor som boede i Solbjerg stationsby. Det andet er min oldemor på sammen med nogle ældre damer som muligvis stammer fra området, dem kender jeg ikke.

Se mere..

18-04-2014 EfterlysningKommentertop

Juni

Kampen om majbøgen.

Det er en gammel tradition, der holdes i hævd i Himmerland, at egnens unge mænd hugger nabobyernes majbøg (eller majstang). Traditionen tilsiger nemlig, at de unge mænd skal tage på togt til nabobyerne for at stjæle deres majbøg.

I Veddum er det idrætsforeningen, der holder traditionen i hævd.

Majbøg i Veddum

07.06.2014• Kommentertop

Juli

Skolelukningerne gav hverken bedre eller billigere skoler

Skelund skole 2014Skelund skole fejrer 100 års fødselsdag selv om den har været nedlagt i 2011. Bygningerne bruges trods alt stadig til skole, så længe Havbakkeskolens yngste klasser holder til her.

Nogle af begrundelserne for at nedlægge eller samlægge folkeskolerne var, at man kan få stordriftsfordele og at elevernes faglige niveau bliver højere. Men en rapport fra den borgerligt-liberale tænketank CEPOS gjorde i 2013 op med de argumenter.

23.07.2014 • Kommentertop

August

Foto af Emilie Wilhemsen, Veddum Brugs

Emilie WilhelmsenHej

Jeg er stødt på et foto på veddum.dk som jeg kunne tænke mig en kopi af. Det drejer sig om et fotografi fra 1914 fra Veddum Brugsforening hvor mine oldeforældre poserer bag disken. En stærk kvinde, Emilie Wilhelmsen og hendes lidt mere vigende mand, der står bag kasseapperatet.

22-08-2014 EfterlysningKommentertop

September

Byvandring, fællesspisning og foredrag

ByvandringVi gik ad Pejtervej, Hyltvej og andre veje vi ikke nåede sidste gang. Hanne Jeppesen og Per Velling fortalte -og vi blev slet ikke færdige, så der er stof til næste år.

Efter fællesspisning i salen fortalte Finn og Bente fortalte om deres liv og virke i Veddum og Skelund sogn.

 

 

Byvandring 2013

14.09.2014• Kommentertop

Indvielse af brugsens nye lager

Brugsens nye lagerBo, Hektor og Tonni har muret Brugsens nye lagerbygning, så de er sikre på, at det er gjort ordentlig. Den 10/10 kl. 16 - 18 holdt Brugsen officiel indvielse, så vi alle kunne se det flotte resultat.

 

27.09.2014 Kommentertop

Bakkegyden 2 og hovedgaden 13 blev væltet i 2014

Nedrevne huse i Veddum 2006 - 2012Mange huse i Veddum midtby er væltet. Nu er Bakkegyden 2 og Hovedgaden 13 også væk. De fleste med hjælp fra indsatspuljen til nedrivning eller renovering af faldefærdige bygninger i landdistrikter. Puljen er en stor hjælp for alle landsbyer og de berørte kommuner med faldefærdige boliger og bygninger.

 

 

Nedrivning

13.10.2014 Kommentertop

Stjernekrig

Veddum børnehaveDet er et fast ritual, at byrådet hvert 4. år centraliserer nogle institutioner.

I år er det bl.a. Skelund skole og Børnehaven Stjernen, der er i spil.

Udvalget for børn og familie lægger op til, at overbygningen på Havbakkeskolen flyttes til Hadsund skole. 0.- 6. klasse samles på Als skole. Dagtilbud Stjernen og Kriblebo flyttes til Skelund skole.

Læs mere

20.10.2014 Kommentertop

November

Plantning af kirsebærallé

KirsebæralleNu er det sidste af kirsebærallen plantet efter af gode folk fra Skelund og Veddum. Det skete lørdag d. 22 November 2014.

De små træer fik alle en god madpakke hestemøg med i hullet, så nu kan de bare begynde at gro, når det bliver forår.

Der var ca. 200 nye træer, en del af dem er deponeret hos Danny, så der er nogen at plante efter med, og evt. bruge til andre gode formål.

Det kunne jo være sjovt, hvis der begynder at komme veddumkirsebær i haverne igen.

Kirsebærallé

Efterlysning af billeder

22.11.2014 Kommentertop

Borgervækstgruppen når sit mål på 5 solgte huse.

På borgermødet sidste år tog Pia Thøgersen initiativ til en Borgervækstgruppe for Skelund og Veddum. Gruppen ville være medvirkende til, at der blev solgt 5 huse inden for et år. Det lykkedes.  Resultatet er opnået med en flot reklameindsats og god presseomtale.

Se mere på salgshjemmesiden: skelund-veddum.dk.

Fang en tilflytter, der skal fejres

Så kører toget

Så kører toget 2

22.11.2014 Kommentertop

Billeder fra forskellige år