Til forsidenVeddum.dk Find ord eller søg i index, nyt eller oversigtSøg Kontakt til veddum.dkKontakt

Til forsidenBytur

 

Vandkæret

De 6 huse i Vandkæret er alle oprindeligt beboende af landarbejdere, der arbejdede på bøndergårdene. I 3 af de 6 huse var husfaderen født i Sverige: Johannes Svendsen (1830), August Jensen (1869 - 1962), Niels Zaar (1876 - 1963).

Nogle af husene havde lidt landbrugsjord, først i fæste senere som ejendom, men en have havde de alle.

Det var folk i disse huse, der i 1907 tog initiativ til at lave en festplads, senere et lystanlæg på et stykke fællesjord (en tidligere fælles lergrav). Stykket, der var bevokset med ellekrat, pil og brombær havde mergel i undergrunden og øverst havde man gravet møntørv til stråtagenes mønning.

Pladsen blev først anvendt til majbøg og senere holdtes børnefester med tivoli og dyreskuer. Også Veddums første fodboldbane blev anlagt her, ligesom der blev stået på skøjter om vinteren. Området blev senere erstattet af idrætspladsen midt i Veddum.

Både Kærvej 16, Vandkæret 2 og Vandkæret 6 er bygget på fællesarealet, som blev administreret af Veddum Borgerforening til 1943.

Flere familier har boet i Vandkæret på en ukendt en adresse, det gælder:

Vandkæret

  • Vandkæret 2
    Vandkæret 2

  • Vandkæret 5
    Vandkæret 5

  • Vandkæret 6
    Vandkæret 6

  • Vandkæret 9
    Vandkæret 9

  • Vandkæret 11
    Vandkæret 11

  • Vandkæret 13
    Vandkæret 13


 

Kommenter 03.09.2024

Veje

Bakkegyden Bakkegaardsvej Bystævnet Gl. Kærvej Hadsundstien Hyltvej Korupvej Kærvej Ledvogtervej Melkurvevej Midtgyden Mosevej Møgelholtvej Møllerstien Nygade Pejtervej Renden Rønholtvej Sadelmagervej Torsvej Trommelholtvej Vandkæret Veddum Hovedgade Vestgyden Østgyden