Bredboller eller Veddumboller er egnsbestemte suppeboller, der med sikkerhed har været brugt i Veddum siden 1875, måske tidligere. De er runde, lidt større end en 5-krone, og flade, de supplerer kød- og melboller i suppen.
Bredboller:
-
½ liter fløde (ikke for frisk) og 10 æg røres sammen.
400 g mel sigtes i.
- 1 tsk salt tilsættes
-
Røres grundigt til en tyk pandekagedej.
- En gryde letsaltet vand varmes til lige under kogepunktet. Hav koldt vand parat til at hælde i, hvis vandet er ved at koge.
-
Dejes sættes på med en teske –pas på de bliver pænt runde og ikke får hale.
- Når overfladen er fuld af boller, vendes de med en teske.
- Bollerne tages op og kommes i koldt vand.
- De afkølede boller lægges på et fad og er klar til at komme på suppen.
|
1 / 2
2 / 2
❮ ❯